Vår tillverkare

SELT är en av de ledande europeiska tillverkarna av solskyddssystem.

Ända sedan verksamheten startade 1980 stärker de ständigt sin position på marknaden. Företaget är ett modernt, innovativt företag som sysselsätter över 500 personer och har en yta på över 70.000 kvm som omfattar maskinparker, lager, laboratorier och kontor.
Investeringar i innovativa teknologier och maskiner sker hela tiden och deras kontinuerliga modernisering, samt omsorg om kvalitetssäkring i varje led av produktionen är viktiga faktorer i utvecklingen.

Maskinparken omfattar ett komplext bearbetningscenter bestående av CNC-maskiner, laserskärare, aluminiumpressgjutmaskiner, profileringsmaskiner för bearbetning av aluminium vid tillverkning av persiennlister och galvaniserade rullrör, impuls- och högfrekventa svetsmaskiner.

SELT har 290 egna specialverktyg för extruderade aluminiumprofiler och 46 egna formsprutningsformar för tillverkning av PVC-detaljer.

Företaget inkluderar även 2 moderna pulverlackeringsanläggningar med QUALICOAT kvalitetssystemlicenser.
De har även ett eget laboratorium där de utför mätningar och kvalitetskontroller.
All lack har Qualicoat I och Qualicoat II certifiering.

Högkvalitativa IGP-pulverfärger används i beläggningsprocessen och produkter från det välrenommerade företaget: Chemetall, används för ytbehandling.

Kvaliteten på produkterna garanteras av tekniska godkännanden, ITB-godkännanden och överensstämmelse med europeiska standarder, vilket bekräftas av CE-märken. De har implementerat och arbetar enligt riktlinjerna för ISO9001: 2015 och ISO14001: 2015 certifikat.

De ser till att våra högkvalitativa produkter kan levereras till våra kunder så snart som möjligt. Detta lyckas de åstadkomma tack vare sin egna transportflotta. Deras 33 lastbilar och 22 skåpbilar tar våra produkter till Europas mest avlägsna hörn.

Våra vävar tillverkas av ett välrenommerat europeiskt företag, Dickson.
De kännetecknas för färgbeständighet, hög motståndskraft mot ljus och väderförhållanden, motstånd mot slitage under höga påfrestningar, luftgenomsläpplighet och vattenbeständighet på samma gång. Vävarna är tillverkade av 100% akryl och belagda med teflon. Detta skapar en utmärkt skyddsbarriär och förhindrar även att smuts fastnar på materialet.

För att se vårt urval av vävar klickar du här eller under Markisvävar.