Priser för markiser - Hitta rätt balans mellan kvalitet och kostnad

Priser för markiser - Hitta rätt balans mellan kvalitet och kostnad

När du överväger att investera i en markis till din terrass finns det flera faktorer att beakta, inklusive kostnad, kvalitet och långsiktig hållbarhet.

I denna artikel kommer vi att utforska kostnaden för markiser och vikten av att välja en kvalitetsmarkis som passar dina behov och erbjuder bra valuta för pengarna.

Markisens kostnad varierar beroende på dessa 3 faktorer.

 • En viktig aspekt att tänka på är materialet som används i tillverkningen av markisen. En pålitlig aktör inom branschen använder endast det bästa materialet för sina markiser.

  Markisens konstruktion är tillverkad av pulverlackerat högkvalitativt aluminium, vilket ger en stark och motståndskraftig struktur som håller över en lång tid.
  Detta gör att markisen kan stå emot korrosion och tuffa väderförhållanden.

 • Aktörer som erbjuder markiser till låga priser är ofta av sämre kvalitet. De använder vanligtvis tunnare skikt med aluminium i konstruktioner och armar. På så sätt det blir billigare att framställa pga. mindre materialåtgång samt billigare att transportera om det ska transporteras långt med väg och sjöfrakt.

 • En annan avgörande faktor för markisens pris är kvaliteten på dess komponenter och delar. Premium Markis använder högkvalitativa länkkedjor i markisens armar istället för vanliga nylonband, länkkedjorna säkerställer smidig och pålitlig drift under lång tid. Länkkedjorna garanterar även att markisen fungerar korrekt och kan användas under många år framöver utan risk att påverkas av slitage eller UV-strålning.

 • Markisväven är också av stor betydelse för både kvaliteten och priset på en markis. Premium Markis erbjuder markisvävar av högsta kvalitet i olika färger och mönster. Dessa markisvävar är blekbeständiga och har utmärkt UV-skydd, vilket är speciellt viktigt i det nordiska klimatet. Vävarna är tillverkade av 100% akryl och belagda med teflon. Detta skapar en utmärkt skyddsbarriär och förhindrar även att smuts fastnar på materialet.
  Genom att välja en markisväv av hög kvalitet kan du vara säker på att den kommer att hålla längre och behålla sin färg och struktur även efter flera säsonger.

  Det är värt att komma ihåg att markiser från byggvaruhus och stora marknadsplatser online vanligtvis har lägre kvalitet då de är massproducerade och tillverkade i länder där kvalitetsstandarder inte alltid är lika höga som i Europa. Dessa markiser har oftast en tunnare väv som bleknar snabbt, samt en konstruktion och rörliga delar som inte är lika hållbara.

Det är dock viktigt att notera att hög kvalitet oftast har en högre prislapp.
Våra markiser är inte det billigaste alternativet på marknaden, men det är viktigt att se på det som en investering.

Med våra markisers hållbarhet och utmärkta prestanda ger de en överlägsen valuta för pengarna i det långa loppet.

Vad kan man då förvänta sig att betala för en terrassmarkis?

Priset varierar beroende på markisens storlek, design, kvalitet, tillval och egenskaper.
Det kan sträcka sig från några tusen till tiotusentals kronor.
Genom att välja en markis av hög kvalitet investerar du i både långsiktig funktionalitet och estetiskt tilltalande design.

Sammanfattningsvis är det viktigt att noggrant överväga markisens kostnad och kvalitet när du gör ditt val.
Genom att välja en markis av kvalitet, som de som erbjuds av Premium Markis, får du en produkt som håller över tid. Tänk på markisens material, komponenter och väv när du jämför olika alternativ. Genom att göra en medveten investering i en högkvalitativ markis får du en produkt som ger dig glädje och skydd under många år framöver.

Tillbaka till artiklar