Terrassmarkis med gråmarkisväv samt mörkgrå antracitfärgad konstruktion, armar och kassett. Markismodell Jamaica. Premium markis

Markisguide: Välja rätt markis för ditt hem

Markiser är ett utmärkt sätt att skydda din uteplats eller balkong från solen men det finns så många olika typer att välja mellan. Från manuella till motoriserade, från vertikalmarkiser till terrassmarkiser. Här är några faktorer att tänka på när du väljer rätt markis för ditt hem:

  1. Storlek - mät din uteplats eller fönster noggrant för att bestämma den bästa storleken på markisen. En för stor markis kan se obalanserad ut, medan en för liten markis inte ger tillräckligt med skugga eller skydd.
  2. Typ - välj rätt typ av markis baserat på dina behov. Vertikalmarkiser är idealiska för fönster medan terrassmarkiser ger skugga för större ytor där du vill vistas utomhus.
  3. Material - markiser kan tillverkas i en mängd olika material både i väven och konstruktionen. Vilket material du väljer beror på faktorer som hållbarhet, kvalitet, väderbeständighet och estetik. Markisvävar skall helst vara tillverkade av välrenommerade tillverkare för att säkerställa hög kvalitet och livslängd. Billiga vävar tenderar att bli solblekta väldigt snabbt samt vittra sönder från UV-strålar, regn och vind.
  4. Färg och mönster - välj en färg och ett mönster som passar din utomhusmiljö/husfasad och din stil. En matchande markis kan förbättra utseendet på ditt hem och öka dess värde.
  5. Manuell eller motoriserad - överväg om du vill ha en manuell eller motoriserad markis. En motoriserad markis kan vara mer bekväm att använda och ger dig mer kontroll över markisens position på ett enkelt sätt, men är också dyrare.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du välja rätt markis för ditt hem och skapa en bekväm och funktionell utomhusmiljö.

Tillbaka till artiklar