Modernt vitt hus i skymning. Altanen har en terrassmarkis med inbyggd belysning. Markisen har vitt markistyg och svart grå konstruktion. Den infällda led-belysningen lyser upp fasaden.

En guide om markiser för nordiskt klimat

Om du bor i det nordiska klimatet är det viktigt att ha en kvalitativ terrassmarkis så att du ska kunna njuta av din uteplats till fullo. Oavsett om du vill skydda dig från solens strålar eller skydda dina utemöbler från nederbörd är markiser en praktisk och stilren lösning. I den här guiden kommer vi att gå igenom markiser, inklusive material som används för att tillverka dem, olika modeller och design, kostnader samt funktioner som erbjuds av terrassmarkiser från Premium Markis.

Modeller av terrassmarkiser som erbjuds från Premium Markis

Premium Markis är en specialiserad återförsäljare av högkvalitativa markiser i Norden. Våra produkter är tillverkade efter dina valda mått och önskemål, vilket säkerställer att markisen passar perfekt till din uteplats.

Vi erbjuder tre modeller av terrassmarkiser som är idealiska för nordiskt klimat:

  1. Terrassmarkisen Jamaica: Detta är en enkel och prisvärd terrassmarkis som kombinerar styrka och hållbarhet. Det är det perfekta valet för stora terrasser med takutsprång och kommersiella installationer. Jamaica är ingen kassettmarkis utan den har tillvalet: aluminiumhuv med sidor som skyddar duken från alla typer av nederbörd när markisen är i stängt läge.

  2. Terrassmarkisen Palladio: Detta är en elegant och prisvärd terrassmarkis som kan monteras mot vägg, tak eller på utskjutande takbjälkar vid takfoten. Den passar utmärkt på stora och små terrasser och balkonger. Palladio är en halvkassettmarkis som skyddar duken från damm och alla typer av nederbörd när markisen är i stängt läge. Den har också ett skyddsrör som skyddar tyget och smälter in visuellt.

  3. Terrassmarkisen Corsica: Detta är en premium terrassmarkis med modern design som kan integreras med LED-belysning, vilket ger dig härlig stämningsbelysning på din uteplats. Den fungerar inte bara som ett utmärkt solskydd utan också som ett stilrent, modernt inslag till uteplatsen och framhäver husets individuella och unika karaktär. Corsica är en helkassettmarkis som skyddar duken från damm och alla typer av nederbörd när markisen är i stängt läge. Som tillval är LED-belysning infälld under kassetten för en mysig känsla på kvällarna.

Storlekar, design och anpassning av terrassmarkiser

Premium Markis erbjuder storlekar och utföranden av terrassmarkiser för att passa dina behov. Oavsett om du behöver en liten balkongmarkis eller en stor terrassmarkiser som täcker hela din uteplats så har Premium Markis rätt markis för dig.
Om ingen av storlekarna passar dina behov erbjuder Premium Markis måttanpassade markiser som anpassas efter dina exakta specifikationer.

Kostnadsjämförelse mellan olika typer av terrassmarkiser

Kostnaden för markiser beror på olika faktorer.
När det kommer till material så använder Premium Markis endast det bästa till sina markiser.

  • Konstruktionen är tillverkad av pulverlackerat högkvalitativt aluminium, som är hållbart och motståndskraftigt mot korrosion.

  • Markisens armar är utrustade med länkkedjor av hög kvalitet, vilket säkerställer smidig och pålitlig drift i många år framöver.

  • Markisvävarna som används till Premium Markis terrassmarkiser är också av högsta kvalitet, med en mängd olika färger och mönster att välja mellan. Markisvävarna är blekbeständiga och har utmärkt UV-skydd, vilket gör dem idealiska för det nordiska klimatet.

Naturligtvis har kvalitet en kostnad. Premium Markis markiser är inte det billigaste alternativet på marknaden, men är absolut värda investeringen.

Kostnaden för en terrassmarkis beror på storlek, design, tillval och egenskaper.

  • Markiser som säljs av byggvaruhus och stora marknadsplatser på nätet är oftast av sämre kvalitet då de är massproducerade i Öst och krav på kvaliteten gällande markisvävarna, konstruktionen och de rörliga delarna har inte lika hög prioritet som i Europa.
  • Markisvävar brukar blekna redan efter första säsongen, väven är tunn, ej impregnerad och slits sönder eller bryts ner av UV-strålning, vind och nederbörd.
  • Konstruktionen är oftast tillverkad av tunnare aluminium vilket inte klarar de belastningar som en kvalitativ markis gör och går därmed sönder i leder och konstruktion mycket lättare med tiden.

Man kan räkna med att betala allt från några tusen till tiotusentals kronor. Även om detta kan tyckas mycket, är det viktigt att komma ihåg att Premium Markis terrassmarkiser är gjorda för att hålla och ge utmärkt valuta för pengarna i det långa loppet.

När det gäller ytterligare funktioner kan Premium Markis terrassmarkiser förses med motorisering och automation vilket gör det enkelt att styra och kontrollera mängden skugga och sol. Motoriserade markiser kan styras med en fjärrkontroll, sensor eller en app på en smartphone, vilket ger bekvämlighet och flexibilitet.

Sammanfattningsvis erbjuder Premium Markis några av de högsta kvalitets markiserna på marknaden, med ett brett utbud av storlekar, design och funktioner att välja mellan. Våra markiser är gjorda med de bästa materialen, är anpassningsbara för att passa ditt behov och ger utmärkt valuta för pengarna i det långa loppet. Om du letar efter en högkvalitativ, hållbar markis som tål det hårda nordiska klimatet, behöver du inte leta längre än till Premium Markis.

Tillbaka till artiklar