Markisvävar

För att se vårt urval av vävar klickar du här eller under Markisvävar.

Våra vävar tillverkas av ett välrenommerat europeiskt företag, Dickson. De kännetecknas för färgbeständighet, hög motståndskraft mot ljus och väderförhållanden, motstånd mot slitage under höga påfrestningar, luftgenomsläpplighet och vattenbeständighet på samma gång. Vävarna är tillverkade av 100% akryl och belagda med teflon. Detta skapar en utmärkt skyddsbarriär och förhindrar även att smuts fastnar på materialet.

Skötsel och rengöring

– Fäll ut markisen och sänk fronten om det är möjligt. Då kommer ni lättare åt alla ytor och vattnet kan rinna av lättare.

2 – Borsta av markisen med en mjuk borste eller använd en dammsugare för att få bort lös och torkad smuts.

3 – Tvätta sedan lätt över markisväven med mild såpa och ljummet vatten. Ta hjälp av en mjuk borste eller svamp. Var noggrann och se till att ni arbetar in såpan överallt – var speciellt noggranna vid fläckar.

4 – Skölj markisväven med en trädgårdsslang eller med en svamp samt en hink med vatten. OBS! Vi rekommenderar att INTE använda en högtryckstvätt då det sliter och kan skada markisväven och impregneringen.

5 – Låt torka i utfällt läge för att undvika mögel eller missfärgningar från tvätten. Viktigt! Markisen bör vara helt torr innan den fälls in igen så att inte mögel får en hemtrevlig miljö att bosätta sig i.